Ujj twister

Az Amazon.com oldalon találtam ma ezt a szuper játékot. Ha nem lenne olyan méreg drága az Amazonról rendelni (szállítási költség, vám), inkább beraktam volna a kosárba, de hát sajnos erre még várnunk kell. Magad uram, ha szolgád nincs – nekiálltam, kicsit átszabtam, megcsináltam.

Pörgettyű helyett két dobókockát készítettem hozzá, mert a “diy” pörgettyűk azért csak nem pörögnek úgy, mint a boltiak..ujjtwister

Szóval lett két dobókockám, az egyiken színek, a másikon egy tenyér, rajta ki lehet színezni a megfelelő ujjakat. Mivel 4 szín kellene, és öt ujj, kicsit módosítottam a szabályokon.

A négy szín után egy pöttyöt üresen hagytam, ekkor az ujj a levegőben marad.

A hatodik pöttyöt négy részre osztottam, négy színre színeztem, itt választani lehet, melyik színre rakjuk az ujjunkat.

A tenyeres dobókockán kiszíneztem az ujjakat, a kocka hatodik oldalán pedig nem színeztem, ha ezt dobjuk, akkor  választani lehet egy ujjat, és azt tenni a megfelelő színű pöttyre.

És akkor kezdődhet is a játék!

ujjtwister1

A játékot 2-3 játékos játszhatja. Kinevezhetünk egy játékvezetőt, aki dob a kockával, és leolvashatja a kockáról az információt. Ez bizony komoly feladat egy 5-7 éves gyermek számára!

A játékosok pedig értelmezik, és végrehajtják az instrukciót. 🙂

A játék fejleszti az ujjak mozgékonyságát, a kontrollált és célirányos mozgást, mely nélkülözhetetlen az írás tanulása során.

A rendszeres játék segítségével az ujjak megtanulnak differenciáltan és összehangoltan működni, fejlődik a szem-kéz koordináció, a testtudat, és természetesen a gondolkodás is.

 

 

Forrás: http://gyereketeto.hu/finommotorika/ujj-twister/