Mit esznek a gyerekeink a McDonald’s-ban?

A hazai McDonald’s-okban felszolgált csirkéből készült menük olyan csirkékből készülnek, amelyeket életük során génmódosított szójával tápláltak. 

Az a csirkehús, amelyet a McDonald’s-okban három hónapja kapni, minden bizonnyal génmódosított szójával etetett állatoktól származik, írja a Pištaljka nevű portál.

A Pištaljka kérdésére, miszerint a McDonald’s Szerbiában olyan csirkemenüket árul-e, amelyeket génmódosított szójával etetett csirkékből készítenek, annak ellenére, hogy a génmódosított termékek minden fajtája tiltott Szerbiában a vállalatban elmondták, hogy a csirkék nagy része Európában vásárolt, azonban a szója, amelyet a csirkék táplálására használnak Brazíliából származik. Azt a vállalatban is megerősítették, hogy Brazíliában száz százalékban csakis génmódosított növényt termesztenek. A vállalat vezetői a válaszban kiemelték, hogy március óta a csirkehúst biztosító kereskedők maguk sem tudják száz százalékban állítani, hogy az általuk szállított csirkék teljesen GMO mentesek.

A szerbiai törvény egyértelműen kimondja, hogy az országban tilos bármilyen génmódosított termék forgalmazása és termesztése és ez alól nincsenek kivételek. A Blic kérdésére, miszerint milyen lépéseket tesznek a McDonald’s irányába, megtiltják-e a csirkéből készült ételeik árusítását, a Mezőgazdasági Minisztériumból nem érkezett válasz.

A McDonald’s-ban kiemelik, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint ” a GM takarmány semmilyen hatással nincs a hús minőségére, az emberi fogyasztásra alkalmas”.

Forrás: Pištaljka

Fotó: web