Zentai baba-mama klub

Zentai baba mama

 

A „Zentai baba-mama klub” egy zentai és környékbeli kismamákat, anyukákat, és gyermekvállalást fontolgató, vagy annak kapujában álló leendő édesanyákat összefogó közösségként jött létre.

Alapítói

Alapítói hisznek abban, hogy egész életünkre hatást gyakorolnak azok a benyomások, melyek a korai életszakaszban, az anyaméhben, szülés alatt, valamint a kinti világ felfedezése közben érnek minket. Ez alapján fő célkitűzésük a szülés, szoptatás és hordozás ismertetése, népszerűsítése és támogatása. Ezek meghatározó élmények mind az anya, mind a baba számára, ezért fontos, hogy a témával kapcsolatos, korszerű és baba-mama-barát információ elérhető legyen mindenki számára, megkönnyítve ezáltal azt az időszakot, mikor nem csak baba, de anya is születik.

A közösség szívügye

A közösség szívügye, hogy segítse az édesanyákat szoptatási céljaik elérésében, továbbá a babák igényeit szem előtt tartó, kötődést elősegítő módszerek alkalmazásának inspirálását, az ismeretterjesztést és az ehhez szükséges eszközök bemutatását. A „Zentai baba-mama klub” célja, hogy minden oda látogató édesanya megkapja a szükséges támogatást az új élethelyzetben az anyasággal -mint új szereppel- járó nehézségek leküzdésében.

Terveik

Terveik között szerepel a rendszeres klubtalálkozók elindítása, ahol az édesanyák kötetlenül beszélgethetnek, tapasztalatokat cserélhetnek, segíthetik egymást, valamint kreatív programok rendezése szülők és gyermekeik számára egyaránt.

Az összefogás célja továbbá olyan előadások szervezése, amelyeken hiteles, nemzetközileg is elismert és széles körben elfogadott információkat nyújtanak az érdeklődőknek, megkönnyítve ezáltal az eligazodást az informáciők sokaságában.

 

 

Szerző: Zentai baba-mama klub