Winteretno – szombaton is várják a gyerekeket a Népkörben Szabadkán

A Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen immár harmadik alkalommal rendezi meg Szabadkán téli kulturális színházi fesztiválját, a Winteretnót, amely során 26-a és 28-a között ingyenes gyermekprogramokkal és esti színházi előadásokkal várják a közönséget.

Teátrumi mocorgó címmel mindhárom nap 10-től 13 óráig játszóházak zajlanak, ez idő alatt gyermekelőadásokra is sor kerül, estefelé pedig az idősebb korosztály is kikapcsolódási tartalomra lelhet.

A fesztivál harmadik napján, 28-án, szombaton, 10.30-tól ugyancsak a Ramazuri Bábszínház lép fel, ezúttal a Ki játszik ilyet? zenés interaktív színházi, bábos és mesefigurás produkcióval, közben pedig farsangi mulatság is lesz. Az esti órákban, 19 órától a Turay Ida Színház Gyorsvonat című produkciójára kerül sor, Koncz Gábor előadásában. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas, érdemes művész Buzzati novelláján keresztül saját életét mutatja be.

A fesztivál folyamán megtekinthető a Földön járó csillagok című kiállítás, amely Kelemen László, az első magyar színtársulat igazgatója születésének 250. és halálának 200. évfordulójára emlékezik.

Forrás: Magyar Szó