Világra jönni – filmvetítés és beszélgetés szombaton Szabadkán 10.30-tól!

A Világra jönni című filmet a Népkör MMK Tudatos Életkör Szakcsoport által megrendezésre kerülő IV. Ősi Családi Egészségnap keretében vetítjük szombaton, április 11-én 10.30 órától. A filmet követően beszélgetésre invitálunk benneteket. Témáink:
A szülés, születés minősége Vajdaságban, A szülésre való testi és szellemi felkészülés,
Felkészülés a szoptatásra és az anyaságra, Anyaság a szülésélmény tükrében.

 

Világra jönni 
Színes, magyarul beszélő, francia dokumentumfilm, 99 perc, 2007


Témáink:
A szülés, születés minősége Vajdaságban
A szülésre való testi és szellemi felkészülés
Felkészülés a szoptatásra és az anyaságra
Anyaság a szülésélmény tükrében

Balázs Vataščin Emese, dúla
Góbor Szénási Anna, hordozási tanácsadó
Komenda Renáta, védőnő
Ricz Dencs Tünde, mentálhigiénés szakember, meseterapeuta
Tómó Margaréta, újságíró, a babamama.rs portál szerkesztője

Bővebben a filmről:
A földkerekségen naponta átlagosan 364 501-szer esik meg ez a történet. Vágjunk neki egy kivételes világkörüli utazásnak, hogy felfedezzük a születés különböző univerzumait, amelyek épp olyan egyediek és változatosak, mint mi, emberek. Erre hívja meg ez a film a nézőit, a való életből vett szereplőkkel és a való élet képeivel mutatva be a világra jövetelt. Mongólia vad sztyeppéitől a párizsi felhőkarcolókig, India embertömegektől nyüzsgő utcáitól az inuitok lakta jégmezőkig, az amerikai Új-Mexikótól a Fekete-tengerig, a sivatagi tuareg falvaktól a kínai vagy japán metropoliszok zsúfolt kórházaiig, a Himalája csúcsaitól az amazonasi esőerdőkig. A film az egész bolygót bejárja, hogy ugyanazt a történetet bemutassa más-más térben és kultúrában. Mindannyiunk közös története bontakozik ki: amikor a nő anya, a férfi apa lesz, a gyermek pedig világra jön.

Világra jönni című film vetítése a Népkör MMK Tudatos Életkör Szakcsoport által megrendezésre kerülő IV. Ősi Családi Egészségnap keretein belül zajlik. A részletes programot lásd itt:https://www.facebook.com/pages/Tudatos-Életkör-Közösség/137519313066738?fref=ts