Vajúdástámogatás – gyakorlatközpontú műhelymunka pároknak

A vajúdás és a szülés egy különleges átmeneti állapot a várandósság és az anyaság között. A természetes szülés akkor működik jól, ha az anyát és a születendő gyermekét támogató fizikai és lelki jelenlét veszi körül.

Ez a jelenlét olykor passzív, csendes, máskor aktív, cselekvő. Hogy mikor mire van szükség, azt a szülés menete és a vajúdó nő fizikai és lelki állapota határozzák meg. 

vajudas
Vajúdástámogatásnak számít minden olyan testhelyzet, nem gyógyszeres fájdalomcsillapító és lazító módszer, masszázsfogás és eszközhasználat, amely megkönnyíti a vajúdás és a szülés menetét. A műhelymunka során szó lesz az élettani vajúdás különböző szakaszaiban alkalmazható támogató módszerekről, kényelmi intézkedésekről valamint az érzelmi támogatás szerepéről. A résztvevők megtanulhatják, hogy milyen külső jelekből olvashatunk a vajúdás előrehaladásáról, mikor mivel segíthetnek a vajúdónak a leghatékonyabban, valamint gyakorolhatják is a vajúdástámogató technikákat. Szó lesz továbbá a szülés alatti hangadásról, a légzésről, a relaxációról és a vizualizációs technikák előnyeiről.

A műhelyfoglalkozást elsősorban a már 30-dik hetet betöltött kismamáknak és olyan szülő pároknak ajánljuk, akik együtt szeretnék megélni gyermekük születését.

Helyszín:
Aranykapu Játszóház, Népkör MMK

Időpont:
2014. 05.21. 17:30 – 20:00

Árak:
800 dinár, 1200 dinár pároknak

A műhelyt vezeti:
Balázs Vataščin Emese
gyógytornász, dúla és jógaoktató

További információ és jelentkezés:
Tel.:+38164 167 7876
E-mail: emesebalaz@gmail.com