Vajúdástámogatás – Gyakorlatközpontú műhelymunka kismamáknak és szülő pároknak

A vajúdás és a szülés egy különleges átmeneti állapot a várandósság és az anyaság között. A természetes szülés akkor lehet biztonságos, ha az anyát és születendő gyermekét támogató fizikai és lelki jelenlét veszi körül. Gyakorlatközpontú műhelymunkát szerveznek Szabadkán kismamáknak és szülő pároknak március 21-én és 22-én a Népkörben.

Ez a jelenlét olykor passzív – csendes, máskor aktív, cselekvő. Hogy mikor mire van szükség azt a szülés menete és a vajúdó nő fizikai és lelki állapota határozzák meg. Vajúdástámogatásnak számít a támogató, nyugodt jelenlét, minden olyan testhelyzet, nem gyógyszeres fájdalomcsillapító és lazító módszer, masszázs technika, és eszközhasználat, amely megkönnyíti a vajúdás és a szülés menetét. 
A műhelymunka során szó lesz az élettani vajúdás folyamatáról, a vajúdás különböző szakaszaiban alkalmazható támogató módszerekről, kényelmi intézkedésekről valamint az érzelmi támogatás szerepéről. A résztvevők megtanulhatják, hogy milyen külső jelekből olvashatunk a vajúdás előrehaladásáról, mikor mivel segíthetnek a vajúdónak a leghatékonyabban, valamint gyakorolhatják is a vajúdástámogató technikákat. Szó lesz az illóolajakról, a szülés alatti hangadásról, a légzésről, a relaxációról és a vizualizációs technikák előnyeiről.
A műhelyfoglalkozást elsősorban kismamáknak és olyan szülő pároknak ajánlom, akik együtt szeretnék megélni gyermekük születését.

Helyszín:
Aranykapu Játszóház, Népkör MMK

Időpont:
2015. 03.15. 15:00 – 18:30

Árak:
1200 dinár, 1800 dinár pároknak
A műhelyt vezeti: Balázs Vataščin Emese, gyógytornász, dúla és jógaoktató

További információ és jelentkezés: +38169 167 7875