Újvidéken éjszaka csakis érzéstelenítés nélkül

Újvidéken altatóorvos szakkáder hiánya miatt csakis reggel hét és este tíz óra között szülhet epidurális érzéstelenítéssel az, aki igényli a fájdalomcsillapítást, a harmadik, éjszakai váltásban ugyanis nincs, aki beadja azt. 

Az újvidéki szülészeten nem csak az újvidéki, hanem Vajdaság más településéről érkező várandósok is szülnek, s egyszerűen nincs elég szakemberük. Így az, aki éppen éjszaka szülne fájdalomcsillapítás mellett, nem teheti azt meg. Az epidurális érzéstelenítés egyébként 15 000 dinárba kerül.

“A Betaniján szültem egy hónappal ezelőtt és a férjemmel befizettük  a 15 000 dinárt. Azonban, amikor beindult a szülés éjfél volt és a nővér közölte, hogy az epidurális érzéstelenítést nem kaphatom meg, mert a harmadik váltásban nincs aki beadja azt. Másnap visszakaptam a pénzt. Sokkolt a tény, hogy Vajdaság legnagyobb szülészetén nincs elég altatóorvos — mesélte a 24 sata lapnak Branislava Trninić.

A szülészeten kiemelik, minden várandós nőt időben értesítenek a helyzetről.

Minden egészségügyi intézmény alkalmazottairól az Egészségügyi Minisztérium visel gondot, így ők dönthetnek arról is, mikor és hány szakembert vehetnek fel.

Forrás: bebac.com
Fotó: web