Téma: Születéstörténetek

“Magát az Isten is arra teremtette, hogy szüljön…” – Nóra szüléstörténete

“Nóra, magát az Isten is arra teremtette, hogy szüljön! ” – mondta a nőgyógyászom, mikor elmeséltem neki a szülést. Mert szerencsére nem tartott sokáig. Nem volt könnyű, de gyorsan lezajlott. Mindenesetre nem mondanám, hogy gyerekjáték szülni, de az én szülésélményem szép volt. Csakúgy, mint a terhesség.

Bővebben »

Extázis: jön a hugi! – Brigitta szüléstörténete

Ma egy hete született meg tündérlányom, Inez, akit hamarosan hatéves bátyja, Milán várt itthon. Tíz évvel ezelőtt kezdődik a történetem, amikor először teherbe estem, majd néhány hét múlva a magzat elhalt. Analízis, genetikus, kiderült az ok: születési rendellenesség okán méhem nem üres, hanem röviden, valami oda nem illő szövettel van részben kitöltve, azaz nem volt hely a magzat fejlődéséhez.

Bővebben »

Születésnapi “csomag” – Blanka szüléstörténete

2013. október 5. A bűvös terminus. Szeptember közepén már készen álltam a szülésre, vagy legalábbis ezt hittem. A babaszoba berendezve, a kórházi csomag összekészítve- azt leszámítva, hogy a nassolnivalót naponta elfogyasztottam belőle, így mindig újra feltöltöttük-, végiggondoltam fejben, hogyan is fog zajlani, hisztimentesen, pikk-pakk.

Bővebben »

Túl bátor voltam? – Egy kisfiú születéstörténete

Gyönyörű őszi napsütés. A terminusom napja és egyben egy nagyon kedves barátnőm esküvőjének időpontja. Megbeszéltük a férjemmel, ha nem szülök éppen, akkor elmegyünk az esküvőre. Így is tettünk. A vendégek nagyon izgultak, hogy bármelyik pillanatban elönt a magzatvíz és megindul a szülésem.. J Nagyon jól éreztem magam, táncoltam a férjemmel, köztünk a hatalmas pocakkal, benne szerelmünk gyümölcsével.

Bővebben »

Kilenc tökéletes hónap – Orsi szüléstörténete

Az egész kilenc hónap tökéletes volt. De megvolt a kellő egészséges izgalom a kezdetektől, ahogy annak lennie kell. Karácsonykor – a szülőket várva ebédre – tudtuk meg a férjjel, hogy hamarosan hárman leszünk. Nem is tehettünk volna szebb ajándékot a fa alá, de ezt nekünk beárnyékolta egy friss sérvműtét, amikor is már a tudtunk nélkül állapotos voltam.

Bővebben »

Szülés két felvonásban – Emese szüléstörténete

Anna Petra születése
(Szabadka, 2013.augusztus 12. 7:42)

Első felvonás – Látencia

Finom hullámzó, pulzáló energia löketek – három percenként. Feszült vagyok és tanácstalan. De három percentként megtalálnak.  A bábám messziről jön, ezért reggel hét órakor felhívom, mert mi van ha, nem ér ide? Azt mondja elindul de ezért még párszor beszéljünk telefonon.

Bővebben »

Gergő születéstörténete

A várandósságom alatt megtapasztaltam, szinte minden nő, aki már világra hozott gyermeket, kényszert érez arra, hogy szülésélményét megossza veled, ha akarod hallani, ha nem. Hangsúlyozom, szinte minden nő, mert azért egy-két kivétel akad. Aztán az sem mindegy, hogy a nő mikor szült, és hogy milyen kapcsolatban vagy vele.

Bővebben »

Vágtak, ami miatt hónapokig nem tudtam bugyit hordani… – Egy zentai szüléstörténet

Több édesanya jelezte, szívesen megosztaná szüléstörténetét a babamama.rs olvasóival, s mi is folyamatosan erre buzdítunk mindenkit. Sorozatot indítunk, ahol minden szüléstörténetnek helye van. Elsőként egy anonim történetet osztanánk meg. Olvassátok együttérzéssel, és írjatok bátran: babamama@babamama.rs!

Bővebben »

Nem vártam királyi ellátást, csak hogy emberszámba vegyenek

Szabó Hangya Noémi szüléstörténete a következő, amit megosztunk veletek, babamama.rs olvasók:

Kórházba kerültem, alig 36 hetesen, nőgyógyászom nem mondta, hogy miért, annyit mondott fájásaim vannak, szülni fogok. A kórházban szülésről szó sem volt még 2 napig.

Bővebben »

Bodor Réka születéstörténete

2014 .augusztus 16-ra volt terminusom, de ő még úgy látta jónak,hogy kicsit késik. 2014. augusztus 19-én reggel 7 órakor az orvosom ajánlatára megindították a szülést. Rajtam kívül még ketten voltak, akiknek indították. 7 óra 10 perckor kapcsolták rám az infúziót.

Bővebben »