Téma: Apa lettem

Az első nap(ok) otthon

Alig várjátok, hogy végre hazavihessétek az új családtagot! Csak már használhatnád a saját fürdőszobádat és ágyadat! Többnyire, senki sem szeret a szükségesnél több időt tölteni a kórházban újszülöttjével. Hogy hány nappal a szülés után engednek titeket haza, ez kórházfüggő. 

Bővebben »

Hogyan lehetünk igazán szerető szülők? Párkapcsolatunk a titok nyitja!

Közeledik a Gyereknap… Vajon hogyan tudjuk gyermekünk számára a legfontosabbat megadni: az érzelmi biztonságot? Ennek alapja a szülők kiegyensúlyozott párkapcsolatában rejlik. A téma körüljárásában Gyenis-Angyal Melody párkapcsolati tréner, a Kapcsolatok: ÚJRATÖLTVE kurzus megálmodója volt segítségünkre.

Bővebben »

Hogyan légy jó apa?

Nem elég pusztán csak távolról szeretni gyermeked, ki is kell mutatni, mennyit jelent neked. Nem elég, ha másoknak dicsekedsz vele, milyen fantasztikus lurkóid vannak, ha szemtől szembe ezt soha nem mondod el nekik. Az életük részévé kell válj, ott kell legyél velük neked is, mikor örülnek, bánatosak, betegek, példaképként kell állj előttük, és tanítanod, terelgetned kell őket az élet nevű rögös úton, ameddig csak tudod! Felszisszentél, hogy „Ez nekem nem fog menni!”? Dehogy nem!

Bővebben »

Apa lettem

Amikor kisbaba érkezik a házhoz, az újszülött és az anyuka körül nyüzsögnek a családtagok, a barátok, sok újdonsült apuka pedig feleslegesnek érzi magát. Ilyenkor a férfiak többsége nincs igazán elemében, kevés önbizalommal kezdenek neki az újszülött gyermekükkel való foglalatosságnak.

Bővebben »