Téma: Anya dolgozni kezd

Vajdasági Anyukák- Kozma Izabella

kozma izabella

 Új sorozatunkban vállalkozó kedvű vajdasági anyukákat mutatunk be, akik több fronton állják meg a helyüket. Első a sorban Kozma Izabella, két gyermek édesanyja valamint a Bella Flower &Decor üzlet tulajdonosa. Tavaly indította a vállalkozását Csantavéren és töretlen a sikere. Izabellával a hétköznapi élet kihívásairól és örömeiről beszélgettünk.

Bővebben »

A kevés gyerek is sok

Miközben folyamatosan arról beszélünk, hogy kevés gyermek születik, a fiatalok pedig külföldre költöznek, és nem itt alapítanak majd családot, Szabadkán azzal kell szembesülnünk, hogy évente száz-százötven gyermeknek nem jut hely az óvodákban. Az ok egyszerű: amennyiben a Kelebián – az ősszel átadott – felújított óvodát nem számítjuk, harminc éve nem épült óvoda a városban. Szabadkán több magánóvoda is a szülők rendelkezésére áll, ezek jóval drágábbak, mint az állami óvoda, de szolgáltatásaik is különböznek az államitól.

Bővebben »

Anya dolgozni kezd — Bölcsőde, nagyszülő vagy babysitter vigyázzon a gyerekre?

Senkinek sem könnyű, ennyi biztos. A szakértők szerint azonban a gyermek vívja a nagyobb harcot, és a szülő pedig abban segíthet, ha hiszi, hogy gyermeke jó helyre kerül, biztonságban van, akkor is, ha nem vele van. Ha örömmel viszi a bölcsödébe a gyermeket, s természetesen, ha nem beszoktatás nélkül hagyja ott. Bálizs Jutka zentai pedagógus volt a vendége a szabadkai Exspecto Mentálhigiéne Alapítvány Manó Kuckó baba-mama-papa klubjának, ahol Anya dolgozni kezd címmel zajlott előadás, beszélgetés.

Bővebben »