Téma: Terhesség hétről hétre

A várandósság negyvenedik hete

Gratulálunk, véghezvitted a Nagy Tettet! Szíved alatt kihordtad a babád, sikítozás nélkül (vagy csak halkan sikítva) elviselted a kellemetlenségeket. Immár a kis jövevény tökéletesen készen áll a kinti életre, s hamarosan világra is fog jönni. Itt az ideje, hogy végre szemtől szemben is találkozzatok.

Bővebben »

A várandósság harminckilencedik hete

Már csak néhány nap van hátra, nemsokára a végére érsz a várandósságnak, és elkezdődik új életed. Fejezd be a készülődést azzal, hogy megvásárolod a pelusokat, kimosod a babaruhákat, és ellenőrzöd, hogy tisztaság és kellemes környezet várja-e haza az újszülöttet.

Bővebben »

A várandósság harmincnyolcadik hete

 Attól függetlenül, hogy a babád a méhedben van, már tud figyelni, érezni, érinteni és látni. Az egyetlen dolog, ami elválasztja a kinti élettől az a szülőcsatornád.

Mi történik a babával?

Az utóbbi hetekben végtermék halmozódott fel a baba beleiben. Ezt a zöldes-feketés anyagot magzatszuroknak nevezik. Egyebek mellett a vérsejtek szétesésekor visszamaradó anyagból, a bélfalról levált sejtekből, illetve a magzatvízbe került és onnan lenyelt bőrsejtekből és lanugóból áll...
Bővebben »

A várandósság harminchetedik hete

  Ez az áldásos időszak minden terhével, és szépségével a végéhez közeledik.

Bővebben »

A várandósság harminchatodik hete

A terhességed előtt a méhed az öklöddel megegyező méretű volt és tökéletesen passzolt a medencédbe. Jelenleg a mérete egy görögdinnyével vetekszik és egészen a bordádig ér. De ne aggódj, ez az állapot már nem fog sokáig tartani!

Bővebben »

A várandósság harmincötödik hete

  Ezen a héten az utolsó simítások történnek a kis mesterműveden!

Bővebben »

A várandósság harmincnegyedik hete

Már csak néhány hónap, és a pöttöm mini tornádóként teper majd végig a lakáson, pakolva, játszva, tanulva! Csak győzd követni, no meg kivárni!

Bővebben »

A várandósság harmincharmadik hete

A gyerekszoba majdnem kész. Bevásároltál. Elolvastál minden létező szakirodalmat. Roppant felkészültnek érzed magad. És vársz. Sőt, az elkövetkezendő hat hétben is várni fogsz. Ne kergesd magad őrületbe! Inkább használd ki az időt, amikor még egyedül vagy.

Bővebben »

A várandósság harminckettedik hete

A terhesség késői szakaszában a baba leginkább a hallása révén van kapcsolatban a külvilággal. A szívverésed és az emésztésed, valamint a köldökzsinórban szüntelenül áramló vér hangjának háttérzaja megszokottá válik számára.

Bővebben »

A várandósság harmincegyedik hete

  Új, kismama vagy anyuka barátnőket találni nem mindig egyszerű. Használd ki az internet nyújtotta lehetőségeket; fórumozz oldalunkon, írj blogot, s meglátod, hamar akadnak hasonló gondolkodású anyukák körülötted!

Bővebben »