Téma: Itthon

Bővül a családtámogatások felhasználóinak köre

Azok a nők is jogosultak lesznek a gyermekgondozási segélyre, akik bejegyzett gazdaság hordozói, és rendszeresen fizetik a járulékokat

Január 1-jén lépett hatályba az új családtámogatási törvény, amely számos újdonságot tartalmaz a gyermekes családok támogatása tekintetében. A jogszabály alkalmazása július 1-jén kezdődik, és mind az állami szervek, mind a támogatottak, illetve a leendő támogatottak számára biztosítja a megfelelő felkészülési időt...

Bővebben »

Háromnapos intenzív dúlaképzés

A Vajdasági Rádió és Televízió összefoglalója

Bővebben »

Születés hete 2017, Óbecsén

Rövid videó a Pannon rtv jóvoltából.

Bővebben »

Újszülöttek kertjét avattak

Bővebben »

Bővül a kötelező védőoltások száma

Bővebben »

Zentai baba-mama klub

Zentai baba mama

 

A „Zentai baba-mama klub” egy zentai és környékbeli kismamákat, anyukákat, és gyermekvállalást fontolgató, vagy annak kapujában álló leendő édesanyákat összefogó közösségként jött létre.

Bővebben »

Mi fán terem a háborítatlan szülés?

A szülést Szerbiában sokan traumaként élik meg, a helyzeten pedig csakis a kommunikáció segíthet. Ez nyert megállapítást azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Születés Hete szabadkai rendezvénysorozat keretében szerveztek meg. Jogász, nőgyógyász, bába, dúla, pszichológus keresték a választ arra, hogyan valósulhat meg Szerbiában a háborítatlan szülés.

Bővebben »

A kommunikáció hiánya szüli a gondokat

Milyen hormonális változásokat okoz a férfiban gyermeke megszületése? Hogyan gyászoljuk el meg nem született vagy halva született gyermekünket? Milyen természetes gyógynövények és szerek enyhíthetik a szülési fájdalmakat, és milyen természetes babaápolási szereket találunk tőlünk karnyújtásnyira? Hogyan lehet feldolgozni egy traumatikus szülést? Egyáltalán miért vannak nehéz, traumatikus szülések intézményeinkben, és hogyan hozható létre a háborítatlanság? Mindezekre a kérdésekre kerestük a választ a Születés Hete keretében.

Bővebben »

Születés Hete Óbecsén is!

Idén Óbecsén is lesz születés Hete május 4-én és 5-én a Than Emlékázban (Than fivérek utca 5-7 szám ).

Bővebben »

Mindannyiunk története … – Születés Hete Szabadkán

Május 6-a és 12-e között szervezi meg az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány ebben az évben is a Születés Hete rendezvénysorozatot. Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken kívül élményfeldolgozó műhely is lesz, s a rendezvény érinti a magzattal való kapcsolatfelvételt, a szülésélmény feldolgozását, valamint a babaápolást is. A szombati kerekasztal-beszélgetésen pedig a háborítatlan szülés hazai megvalósítási lehetőségeiről beszélgetnek hazai szakemberek.

Bővebben »