Téma: Ünnepek

Mikulás babával

christmas-atmosphere-santa-claus-advent-63598

Az ünnepek közeledtével fel kell hívnunk a figyelmet arra, amit ilyenkor sokan elfelejtenek: a fejlődő szervezetnek végképp nem ideális táplálék az édesség! A Mikulásnak nem kötelező édességhalmazt hoznia; ha elővesz a puttonyból egy csörgőt vagy gumifigurát, annak a kicsi biztosan örülni fog. Ha a Mikulás személyesen nem látogat el a családba, akkor a frissen tisztított kiscipőből reggel előbújhat az ajándékcsomag, amely tartalmazhat piskótát, gyümölcsöt, játékot...

Bővebben »

A nyuszi titkai

Kedves olvasó! Elgondolkodott-e már valaha azon, hogy a húsvéti nyuszit miért nem látta még soha senki, s a titokban leszállított ajándékai vajon honnan származhatnak? Kíváncsi-e arra, hogy vajon hogy nézhet ki a nyuszi, van-e cipője, nadrágja, hol lakhat és vajon ő is szánnal közlekedik-e, mint a Mikulás, s vajon vele jó barátok-e?

Bővebben »

Csak kölyökpezsgőt NE!

A felnőttekkel együtt ünneplő gyerekeknek találták ki, de azok is fogyasztják, akik szeretnének ugyan koccintani, de alkohol nélkül. Az alábbi példa alapján jó munkahelyi köszöntő ital lehet a Kölyökpezsgő. A baj csak az, hogy az orvos szerző elolvasta a címkét is…

Bővebben »

Őrizzük a csodát, amíg csak lehet!

A csodavárásról, a téli ünnepkör szépségeiről a gyermek szemszögéből beszélt a szabadkai Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány Manó kuckójának előadásán Ricz Dencs Tünde mentálhigiénés szakember. Mit meséljünk a gyermeknek a Mikulásról, Télapóról, Jézuskáról? Kinél töltsük az ünnepeket? Hogyan csináljuk, hogy mindent jónak lássunk, és ne rohanásban teljenek a napok?

Bővebben »

A baba első születésnapja: ötletek és tanácsok

Az első születésnap óriási esemény egy család életében, még ha a baba nincs is teljesen tudatában az alkalomnak. Nem csak a kicsi számára, de a szülőknek is fontos méltóképpen megünnepelni ezt a különleges napot, azonban a zsúr megszervezésénél mindenképp tartsd szem előtt a baba igényeit és tűrőképességét is. Lássuk hát, mire kell odafigyelned, hogy felejthetetlenné tedd gyermeked első születésnapját!

Bővebben »