Téma: Magánvélemény

Egy évesek vagyunk!

 

Sok minden kavargott a fejemben egy évvel ezelőtt, miután sajtótájékoztatón, a Születés Hete keretében bemutattam a honlapot, amin bő három hónapig dolgoztunk. Tudtam, hogy helyénvaló az, amit csináltunk, büszke is voltam a „második gyermekem”re, de akkor nem gondoltam, hogy majd sikereink lesznek, hogy ennyien számítanak ránk, kérnek tőlünk segítséget, fordulnak hozzánk bizalommal.

Bővebben »

Az élet maga

Anyának lenni csodálatos. Anyának lenni nehéz. Anyának lenni fájdalmas, fárasztó, felülmúlhatatlan. Anyának lenni minden. Minden, amiről az életnek szólnia kell.

Bővebben »

Hegyeket mozgathatnánk meg, ha összefognánk…

Kavarognak ez érzelmeim, vissza és visszatérnek a gondolataim az elmúlt hetek eseményeivel kapcsolatban. Amióta lezajlott a Szabadságot a szülésnek kampány, rengeteg visszajelzést kaptam a szülésélményekkel, szülészetekkel kapcsolatban. Az állóvíz, hosszú idő után, felkavarodott, és most próbálok tisztán látni, de nem könnyű.

Bővebben »

Csodavárás

Emlékszem, hogy a téli ünnepkör nálunk mindig az együttlétről, a közös programokról, közös délutáni filmezésekről, az otthon feldíszítéséről szóltak. Lehet, hogy nem volt ez minden évben pontosan így és nem alakult minden alkalommal ugyanolyan meghittre, mégis mindig örömmel vártam és sajnáltam, ha eljött a január közepe és le kellett bontanunk a karácsonyfát.

Bővebben »

Kora reggel rohanás, rontom-bontom

Ez az ősz más mint a régi őszök. Elmaradnak a kellemes, estébe nyúló séták a természetben. Nem ropog a talpunk alatt az avar, nem szedünk gyönyörű színekben pompázó leveleket, bogyós ágakat, makkot és gesztenyét, hogy otthonunkat feldíszítsük velük, vagy hogy belőlük bábokat készítsünk.

Bővebben »

Összeomlás előtt

Hány alkalommal fordult elő Önökkel, hogy szerettek volna elvégeztetni egy vizsgálatot az ország valamelyik klinikáján, egészségházában, kórházában, de azt a bizonyos vizsgálatot éppen akkor káderhiány miatt nem tudták Önöknek biztosítani?

Bővebben »

Ballagó nyolcadikosok

Egy nyolcadikos tanuló szülei számára az igazi megpróbáltatások a második félévben kezdődnek. Természetesen előtte is értesülhetnek arról, hogy hozzávetőlegesen mi vár rájuk és gyerekükre az általános iskola befejezéséhez közelítve, informálódhatnak az oktatási rendszerben történő változásokról, az újabb miniszteri húzásokról, de mindezt élesben a második félévtől tapasztalják meg igazán.

Bővebben »

Mindennapok egy ekcémás csecsemővel

Az ekcémáról (vagy a hivatalos orvosi nevén atópiás dermatitiszről) egyre többet hallani és olvasni mostanában. Babamagazinok és weboldalak vannak tele cikkekkel arról, hogyan is kezeljük az ekcémás bőrt, mire vigyázzunk és mik a kiváltó okai ennek a betegségnek.

Bővebben »

Szoptatás – mélypontok és csúcsok

Nem készültem fel megfelelően. Nem tudom, ti igen? Egyszerűen úgy adódott, hogy a várandósság alatt azzal voltam elfoglalva mi történik a pocakban, hogyan fejlődik a babám.

Aztán a vége felé a szülésre készültem, fizikailag – jógával, és lelkileg is, olvasással, meditációval...

Bővebben »

Szoptatási tanácsadás – nekünk nincs rá szükségünk?

A hétvégén Budapesten tartották meg az  Első Laktációs Konferenciát, A Szoptatásért  Magyar Egyesület szervezésében.  Hihetetlen, hogy csak 200 kilométert kellett utaznom ahhoz, hogy egy más világba csöppenjek. Úgy is mondhatnám, hogy hazaértem.  

Bővebben »