Téma: Könyvajánló

A könyv játékra ösztönöz – Interjú Palásti Andreával

Palásti Andrea 1984-ben született, Újvidéken. Felsőfokú és mestertanulmányait az újvidéki Művészeti Akadémia Fényképészeti Szakirányán végezte 2009-ben. Összefüggéseket keresve a médiumok rendszerében, mint szabadúszó művész  – fényképészként, tervezőgrafikusként és kurátorként dolgozik. Továbblépve a kimondottan képi kifejezésmódon, jelenleg a Belgrádi Művészeti Egyetem, Művészet- és médiaelmélet doktorjelöltje.

Bővebben »

Szél Jankó és a kiscsalád — arról, hogy bizony Vajdaságban is születnek mesék és belőlük könyvek

Toma Viktória Szél Jankó és a kiscsalád című kötete a nyár elején jelent meg a Forum Kiadó gondozásában. A könyv mellé, amelyet mindössze 400 dináros áron lehet megvásárolni, egy CD-lemez is jár, amelyen szerepel Szél Jankó dala is. A meséskönyvről a szerzővel, Toma Viktóriával beszélgettünk.

Bővebben »

Prágai Tamás: Vadállatok a kabátzsebben (Móra Könyvkiadó, 2012)

Vajon van-e olyan gyerek, aki még nem képzelte el soha, mi történne, ha a játékállatai megelevenednének? Aligha. Hiszen a játszódás mindig attól izgalmas, hogy a képzeletünk segítségével a legparányibb dolgokból is óriásikat tudunk varázsolni, bármit meg tudunk teremteni, és a szoba szőnyegén ülve is hihetetlen kalandokban lehet részünk, ha engedjük, hogy a fantáziánk szárnyra kapjon.

Bővebben »

Kiss Ottó: Csillagszedő Márió (Móra Könyvkiadó)

Adott egy teljesen hétköznapi kislány. Igaz, egy csomó dolgot nem tudunk róla, többek között a nevét sem, Paulovkin Boglárka rajzainak köszönhetően azonban annyi bizonyos: helyes kis copfos ez a kislány, farmert és pulcsit, néha szoknyát visel, meg hogy ha összegömbölyödik, akár a macskák, belefér egy közepes bőröndbe.

Bővebben »

Weöres Sándor Rigóvilága

konyvajanlo2Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne, (Hincz Gyula rajzaival)

Kalligram Kiadó

Bővebben »

Gary Chapman: Egymásra hangolva (Öt szeretetnyelv a házasságban)

Gary Chapman: Egymásra hangolva (Öt szeretetnyelv a házasságban)

Kiadó: Harmat Kiadó Alapítvány, 2011

Mi emberek nagyon különbözőek vagyunk, egyszóval egyediek.

Bővebben »