Téma: Csináld magad

Sensory play 2. – Az óceán

Az érzékszervi játékok rendeltetése, hogy stimulálja a gyerekek öt érzékét: a tapintást, a látást, a hallást, a szaglást és az ízlelést. Ezek arra sugallják a gyerekeket, hogy a tudományos felfedezés empirista módszereit használják játék közben, és serkentik a felfedezni vágyás ösztönét. Az érzékek stimulálása pozitív hatással van a kognitív, nyelvi, szociális, érzelmi, fizikai és kreatív fejlődésre. Mindezek mellett pedig jó szórakozást nyújt a hétköznap délelőttök eltöltésére, de érdekes lehet az egész család számára is.

Bővebben »

Sensory play – érzékszervi játékok

Ha van valami, amivel Alex igazán szeret játszani az a víz. Mivel az utóbbi néhány hében sikerült megtanulnunk a színek elnevezéseit, úgy éreztem, itt az ideje felturbóznunk a nyári locsolkodást. Kicipeltünk az udvarra háromféle ételszínezéket: pirosat, kéket, sárgát, és az összes használaton kívüli műanyag tárolónkat, néhány edényt, merőkanalat és egy muffinsütő formát is. Azért használtuk csak ezt a három alapszínt, mert a színes locsolkodás mellett azt is megnéztük, hogy hogyan kaphatunk új színeket a már meglevők keverésével.   

Bővebben »

Folyékony szappan házilag

Gazdaságos és praktikus megoldás, ha magadnak készítesz folyékony szappant. Nagyon egyszerűen elkészíthető.

Bővebben »

12 kötelező fotó a babád első évében

12 tipikus fotó, amit alighanem minden első gyermekes szülő készít a babájáról a csemete első életévében. Itt repül a kismadááár!

Bővebben »

Nyomda gyerekeknek, házilag

A gyerekek szeretnek nyomdázni, ez kétségtelen, és ami ennél is jobb, a saját elképzeléseik szerinti figurákból házilag és készíthetünk nekik / velük pecsételőket.

Bővebben »