Téma: Bölcsödék, óvodák, felügyelet

A kevés gyerek is sok

Miközben folyamatosan arról beszélünk, hogy kevés gyermek születik, a fiatalok pedig külföldre költöznek, és nem itt alapítanak majd családot, Szabadkán azzal kell szembesülnünk, hogy évente száz-százötven gyermeknek nem jut hely az óvodákban. Az ok egyszerű: amennyiben a Kelebián – az ősszel átadott – felújított óvodát nem számítjuk, harminc éve nem épült óvoda a városban. Szabadkán több magánóvoda is a szülők rendelkezésére áll, ezek jóval drágábbak, mint az állami óvoda, de szolgáltatásaik is különböznek az államitól.

Bővebben »

Júniusi programok

Június 7., 17 órától

Múzeumok éjszakája

Részletes program: http://www.nocmuzeja.rs/

Június 8., Szabadkai Népszínház, 19.30

(Egy)mással – 50. előadás

Június 10., Városháza, 20 óra

Szeretettel meghívjuk Önöket, a Magyar Nemzeti Énekkar hangversenyére, mely a Városháza dísztermében kerül megrendezésre. Vezényel Antal Mátyás, zongorán közreműködik Bizják Dóra. Műsoron Liszt, Verdi, Rossini, Kodály, Bartók és Orff művei szerepelnek...

Bővebben »

A Juhász zenekar gyereklemezének bemutató koncertje

Szombaton 18 órától a zentai városházán, vasárnap Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban mutatja be gyereklemezének anyagát a Juhász Zenekar. 

Bővebben »

Ma Gyermekparádé Szabadkán

Ma, csütörtökön folytatódik a 28. Gyermekparádé programja Szabadkán, a Sportcsarnokban, holnap pedig ünnepi koncerttel a városháza dísztermében 17 órától. A részletes program megtekinthető itt, a szerb nyelvű programok szerbül, a magyar nyelvűek címe magyarul szerepel. 

Bővebben »

Bölcsödék, óvodák, felügyelet

Feltöltés alatt

Bővebben »