Szülésindítás, 4 cm-es gátmetszés, hálapénz – Még egy zentai szüléstörténet

Szeptember 22-én délelőtt ellenőrzésre vitt be anyum a zentai korházba. Az orvosomat a várandósságom 8.hónapjában kértem meg, bent lenne-e a szülésnél. Elmosolyodott és közölte, hogy természetesen, de extra szolgálatért extrát is vár.

Az ellenőrzésen egy fiatal, kedves szülésznő vizsgált meg, épp a doktornőm ügyelt.  Megjegyezném, 28-ra voltam kiírva, ő 23-án nyaralni ment, ezért rendelt be 22-én. 1,5 ujjnyira voltam nyitott, szívhangot megnézték,majd az infúziót rámkötötték. Nem is tudtam, hogy szülni fogok, mert se fájásom nem volt, se a magzatvizem nem folyt el!

A doktornő lesorolt 3-4 fajta injekciót, amit az infúzión keresztül megkaptam. Délelőtt 10 óra volt ekkor…

 

Mint említettem anyukám vitt be, mert dolgozott a férjem. A folyosón várakozott. A doktornő megkérdezte vár-e rám valaki, mondtam, hogy anyukám. (Később anyu mesélte, hogy kiment hozzá és utalt a pénzre). Majd ő odaadta a már elkeszített borítékot. Csak ezután kaptam indító injekciót és fájdalomcsillapítót több alkalommal.

14:40-re lett meg a fiam. Hadd ne mondjam, nem nyíltam ki, és 4cm-es gátmetszést csinált a szülesznő, ami borzasztó fájdalommal járt!

És rengő vérveszteséggel! A fiam nem sírt fel, el volt kékülve! Vákumozták az orrocskáját, szájacskáját. Miután összevarrtak a szobába toltak. Szoptatni nem tudtam, a melleim másnapra begyulladtak, esténként sokat sírt a fiam, kértem segítsenek, de amíg a Való Világ tartott egy nőver se jött se nekem, se másnak segíteni…

10 napot voltunk bent sárgaság miatt. Majd miután hazajöttünk 4 hétig nem bírtam ülni,se állni, csak feküdni, mert úgy éreztem, szétszakadok, ahol varrtak és nagyon fájt.

 

Anyu kérte, hogy fotózzam le a sebem, akkor láttuk hogy el van fertőződve. Felhívtuk az orvosom.  Négyhét után vizsgálatot csinált, sírva másztam fel a vizsgálóágyra, ollóval kiszaggatta az elfertőződött cérnákat a gyulladt sebemből!!! Szakadtak a könnyeim a fájdalomtól! Ennyit a hálapénzről, a higiéniáról és az odafigyelésről.

 

Azóta, amikor megjön a menzeszem a gátmetszés helye iszonyúan fáj!

 

Ezen felül nem vált le rendesen a placentám és a szülést követően 2 héttel éreztem, hogy kellemetlen szagú a váladék,  placenta maradványok voltak, amitől fertőzést kapott a méhem. Ekkor kaptam antibiotikumot és méhösszehúzó cseppeket!

A sok szörnyűség ellenére sikeresen szoptattam a fiamat.

 

Szerző: A neve elhallgatását kérő édesanya

 

A szüléstörténetek változtatás nélkül, a szerző beleegyezésével jelennek meg. Az ebben a rovatban megjelenő írások tartalma nem feltétlenül tükrözik a babamama.rs szerkesztőségének álláspontját.