Szerb nyelvi felzárkóztató képzések

A Magyar Nemzeti Tanács – az ösztöndíjprogram keretein belül – intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző leendő egyetemisták szerb tudásukat olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

Az intenzív szerb nyelvi képzésekre 2014. július és augusztus hónapjában kerül sor Zentán, Adán, Szabadkán, Újvidéken, Óbecsén és Magyarkanizsán. A képzésre a legalább 3. osztályt fejezett középiskolás diákok, idén érettségizettek, egyetemi hallgatók és külföldön tanuló vajdaságiak jelentkezhetnek. Túljelentkezés esetén a nyári képzéseken elsőbbséget élveznek a harmadikosok, illetve a külföldön tanuló vajdaságiak.

Az idén felvételiző diákok részére ősszel is szervezünk egy intenzív szerb nyelvi tanfolyamot.

A nyelvi képzés tervezett helyszínei és időpontjai:

Magyarkanizsa – július 7. – augusztus 1.

Óbecse – július 7. – augusztus 1.

Újvidék – július 14. – augusztus 8.

Szabadka – július 28. – augusztus 22.

Zenta – július 21. – augusztus 13.

Ada – július 21. – augusztus 13.

A szerb nyelvi képzésre csak a www.mntosztondij.org.rs honlapon található űrlapon lehet jelentkezni. A kitöltött űrlapot az mntosztondij@gmail.com címre kell visszaküldeni. Csak az elektronikusan bejelentkezett hallgatókat áll módunkban fogadni.

A jelentkezési határidő 2014. július 01. 16.00 óra.

A szerb nyelvi képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, melynek helyszíneiről és időpontjairól értesítést küldünk a bejelentkezett diákoknak.

A képzés ingyenes, de szállást és útiköltséget nem áll módunkban biztosítani.

További információkért hívják az MNT Közigazgatási Hivatalát a 024 /524-534-es számon – áll z MNT Közigazgatási Hivatala közleményében.