Szabadkán több a családon belüli erőszak

Szabadkán nőtt a családon belüli erőszakos cselekedetek száma az elmúlt hónapokban. Az év első hat hónapjában összesen 23 áldozata volt a családon belüli erőszaknak, tavaly pedig összesen 60.

Az elmúlt két hónapban a Vajdaság területén található biztonságos házakban két édesanya és három gyermek kapott elhelyezést Szabadkáról, ott ugyanis már nem működik a biztonságos ház. A szabadkai Szociális Munkaközpont ezért 900 és 1400 dinár közötti összeget fizet a házaknak a rászorulók ellátásáért.

A 23 bántalmazott személy közül 20 nő, 17 felnőtt és három pedig kiskorú gyermek.

A bántalmazottak egyre gyakrabban kérnek segítséget a Szociális Központtól és döntenek úgy, hogy elhagyják az erőszakot alkalmazó társukat.

A szabadkai Szociális Munkaközpontban azt mondják, hogy az áldozatokkal, de az erőszakot alkalmazókkal is foglalkoznak. Az Erőszak alternatívája elnevezésű programot, amely Szabadka mellett Újvidéken is zajlik, hat hónapon keresztül valósítják meg a városban, és a csoportban 4-8 erőszakot alkalmazó illetővel foglalkoznak, akik családon belüli erőszak gyanújával már bíróság elé álltak.

Forrás: Yu Eco RTV