Szabadka: Már ütni készült a barátnőjét…

Az Active Balkans szervezet egy szabadkai kávézóban végrehajtott kísérletének az volt a célja, hogy az emberek a felvételt visszanézve a saját szemükkel győződjenek meg, mennyi idő kell az embereknek ahhoz, hogy reagáljanak egy olyan helyzetre, amikor a nők ellen követnek el erőszakot.

A kávézóban egy átlagos pár hétvégi szórakozását szimulálták: a fiú és a lány egy asztalnál ültek és beszélgettek. Egyik pillanatban a fiú – pár hangosabb szót követően – felszólította a lányt, hogy menjenek ki a kávézó elé, azonban a lány ezt elutasította. A fiú egyre agresszívabb lett, s ki is mentek, majd miután visszajöttek, a fiú még agresszívebben viselkedett, s amikor felállt, és elkapta a lányt a hajánál fogva, akkor léptek közbe a közelükben ülők.

A szervezet, amely a női jogok tiszteletben tartásával foglalkozik, azt szerette volna kideríteni, mennyi idő kell az embereknek, hogy reagáljanak egy ilyen helyzetben.

„Még az elmaradt reagálások sem annyira szörnyűek, mint azok a hozzászólások, amelyek a közösségi oldalakon olvashatóak” – áll a szervezet oldalán.

Nézze meg, hogyan is nézett ki a rejtett kamerával felvett kísérlet:

Forrás: Magyar Szó online