Programok kismamáknak és kisbabáknak – Március 18-án babás játszóház a Népkörben!

A Népkör Magyar Művelődési Központ keretében működő Játszóház és a Tudatos Életkör Szakosztály két hiánypótló programot kínál hetente a kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak, szülőknek. Babás játszóház szerdán, március 18-án lesz 17 órától!

– A babás játszóház kéthetente várja az anyukákat és 0-tól 3 éves gyermekeiket – mondja Vataščin Balázs Emese jógaoktató, dúla, aki a foglalkozásokat tartja.

A találkozók két órát tartanak, kéthetente, 17-től 19 óráig a játszóházban, tulajdonképpen szabad program zajlik. A játszóházban készségfejlesztő játékok vannak, ahol a gyerekek nagyon jókat eljátszanak, az anyukák pedig tudnak beszélgetni egymással, megosztani a tapasztalatokat, segíteni egymást – mondja Emese, majd hozzáteszi, a játszóház ötlete a kismamajógából származik, mivel a jóga és a szülés után is marad egy vágy, hogy ezek az anyukák találkozzanak egymással. Emellett ilyen pici gyerekeknek nagyon kevés a programlehetőség a városban.

– Az anyukák nagy része a gyermek egyéves koráig otthon van a picivel, van, aki tovább is, nem íratja a gyermeket bölcsődébe. Így ezeknek a gyerekeknek is van lehetőségük közösségben játszani – teszi hozzá Emese.

A kismamajógára hetente két alkalommal járhatnak azok a várandósok, akik már betöltötték a 12. hetet.

– A szülés napjáig lehet gyakorolni ezeket a gyakorlatokat, amelyek az anyukák a szülésre való testi és lelki felkészülését segítik, támogatják. Hetente két alkalommal találkozunk a kismamákkal, másfél óra mozgás, meditáció vár rájuk. Mindenképp javaslom, hogy konzultáljanak orvosukkal, amennyiben minden rendben a várandósággal, nincs akadálya ennek a mozgásformának sem – mondta a jógaoktató.

Forrás: Magyar Szó

Szerző: tm

Fotó: Kismama jóga