Mocorgó Oromon

Gyerek- és babahangoktól zsongott az oromi könyvtárterem csütörtökön délután, amikor első alkalommal szervezett a Magyar Mozgalom Mocorgó programot a helyi szülőknek és gyermekeknek.

A találkozó családias és oldott hangulatban telt, nagyon sok téma felmerült, amelyben segítségre szorulnának az Oromon élő kisbabások és szülők. Ezen a településen ugyanis nincs állandó gyermekorvosi ügyelet és védőnői szolgálatra sem számíthatnak a friss szülők.
Ricz Dencs Tündével a mesék fontosságáról beszélgettek az anyukák, Komenda Renáta pedig a szoptatásról szólt, tapasztalatokról beszélgetett az anyukákkal. Kiderült, hogy a megfelelő támogatás sokszor elmarad, amikor nehézségekbe ütközik az édesanya az első hetekben. A csalóka elhagyásával kapcsolatban is kérdeztek az édesanyák.

A gyerekek – kisebbek és nagyobbak a beszélgetés közben a nagyon jól felszerelt oromi könyvtárnak köszönhetően könyveket olvastak, barátkoztak.
A Mocorgó következő programját Oromon a terv szerint három hét múlva tartják. A megjelent édesanyák elmondták, minden témának örülnek, a legfontosabb számukra viszont az lenne, hogy találkozzanak és beszélgessenek.

Szerző:  tm