Mesés éjszakák a Majsai Úti Általános Iskolában

Egy mesés éjszaka címmel rendhagyó rendezvényre került sor május utolsó és június első péntekről szombatra virradó éjszakáján a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.  

A két említett napon az alsós magyarajkú diákok és a két negyedikes szerb tannyelvű tagozat tanulói tanítóikkal megtekinttetek egy  balettelőadást, majd közösen megvacsoráztak, elkészültek a lefekvésre és elfoglalták fekvőhelyeiket az ez idő alatt hálóteremmé átalakított osztálytermeikben. A hálótermekben a tanítónéniknek éjjelilámpával és székkel felszerelt olvasósarok lett kialakítva és itt helyet foglalva olvastak folyamatosan meséket a gyerekeknek mindaddig míg az utolsó tanuló is álomba nem merült.Digimax A50 / KENOX Q2

Szombaton reggel, zenés ébresztőt követően, a tanulók átöltöztek, az iskola ebédlőjében közösen megreggeliztek és utána mindjájan hazamentek. Feledhetetlen éjszaka és életre szóló élmény volt ez a gyerekek számára hiszen azóta mást sem kérdeznek a tanítóktól mind azt, hogy mikor alhatnak ismét az iskolában.

Az iskola falai között eltöltött éjszaka, az „ittalvós“ buli élménye által, a tanulók feltételezhetően még jobban megszerették iskolájukat és egy picit ráéreztek arra a tényre, hogy az iskola valóban második otthonuk. Ezek az esték, éjszakák ékesen bizonyítják: a gyermekek a számítástechnika korában is eltölthetnek egy tartalmas és nyugodalmas estet és éjszakát számítógép-játékok és rajzfilmek nélkül, a korosztályuknak megfelelő mesék csodás világában.