Ma van a család napja

„Félrevert harangok mellett nem lehet gyermeket vállalni. A mai rossz hangulatot kell felszámolni. Kevesebbet kell beszélni a népesedés helyzetéről, és többet arról, hogy micsoda nagyszerű dolog anyának, vagy apának lenni! …

Az apai hivatás szépségeiről, örömeiről sokat kellene beszélnünk, hisz egy férfi számára az igazi önmegvalósítás a család. Szebbet alkotni, mint egy élő, halhatatlan lelkű gyermek, azt hiszem, nem lehet. A család, a gyermekek, az élet iránti vágyat kellene magunkban és egymásban felkelteni.” Böjte Csaba

A fenti idézet számomra azért különösen kedves és azért vélem igazán fontosnak a mai világban, mert az elanyagiasodás mellett még túl sokat is agyalunk dolgokon. Nem azt szeretném ezzel mondani, hogy ne gondolkodjunk és ne legyünk felelősségteljesek, csupán annyit, hogy egy kicsit próbáljunk meg közeledni az ősi értékeinkhez.

A család a legfontosabb dolog az ember életében. Ha van és jó, és szép a családi élet, akkor azért, ha pedig valamiért nincs, rossz érzések kerítenek hatalmába, ha megemlítjük, akkor pedig azért, hiszen bizonyítja, mennyire alappillére kellene, hogy legyen az ember életének.

A családunk – nagyszüleink szüleink, testvérünk, testvéreink – akkor teljesedik ki, amikor mi is anyává és apává válunk, szüleink pedig nagyszülővé. Egyszer mindannyiunk életében eljön a pillanat, amikor érezzük, nem vágyunk az egyedüllétre, gyarapodni szeretnénk és nem anyagiakban.

A babamama.rs indulása óta eltelt tíz nap. Ez a honlap és annak látogatottsága bizonyítja, hogy nagyon sok család van, akik hasonlóképpen gondolkodnak, akik vállalták és akiknek megadatott, hogy gyermekük, gyermekeik születtek.

Mondjuk el, mennyire csodálatos érzés anyának és apának lenni, mennyire csodálatos az, hogy már nem csak ketten vagyunk az otthonunkban, hogy mit jelent számunkra a család, a gyermek! Mindent, az életet, hiszen általuk tanuljuk meg újra, hogy az élet mekkora csoda és milyen gyönyörű minden itt töltött nap.

Isten éltesse a családokat!

Tómó Margaréta