Letartóztatták Pirot összes nőgyógyászát – szünetel a betegellátás

Letartóztatták Pirot összes, a helyi egészségházban praktizáló nőgyógyászát, emiatt szünetel a vizsgálatok elvégzése a piroti női klinikán. A gyanú szerint a komplikált esetnek minősülő várandós nőket magánlaboratóriumba küldték bizonyos vizsgálatokra, miközben kötelességük lett volna őket a kijelölt állami kórházakba utalni. 

Mint azt a piroti Egészségházak igazgatónője, Vesna Janković elmondta, mivel az összes nőgyógyász a a női klinika alkalmazottja, szünetel a betegellátás.

Pirotban hét orvost állítottak elő kenőpénz elfogadása miatt.  A gyanú szerint az orvosok több mint 300 000 dinárt fogadtak el a polgároktól. Mint a belügyminisztérium közleményéből kiderül, egy személyt kenőpénz felkínálása, hat személyt pedig kenőpénz elfogadása miatt tartóztattak le.

Folyamatban van a nőgyógyászok kihallgatása.

Lj.Đ.-t azzal gyanúsítják, hogy egy magánklinika tulajdonosaként 2011. november 1-je és 2013 december 31-e között az orvosoknak tíz százalékos részesedést fizetett minden a klinikán elvégzett vizsgálat után. A piroti nőgyógyászok, akik a várandósokat és a nőket a klinikára küldték, ezáltal 313 430 dinárnyi haszonra tettek szert.

A piroti női klinika egyelőre nem fogadja a pácienseket. A sürgős eseteket a piroti kórház nőgyógyászati osztályán látják el.

Forrás: Tanjug

Fotó: blic.rs