Júniusi programok

Június 6., Tájház, 16 óra

Pünkösdölés a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásaival és nevelőikkel az óvodai pedagógusok alkotta Tündérrózsa hagyományőrző csoport szervezésében.

Június 7.

Múzeumok éjszakája

Részletes program: nocmuzeja.rs

Június 14., Tájház, 9 óra

Hagyományos szappanfőzés

Műhelymunka a topolyai Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társaság szervezésében.

Június 22., Tájház, 16 óra

Szent Iván-napi rendezvény a Tájházban gyermekeknek és felnőtteknek. A programban a naphoz fűződő népszokások és hiedelmek felelevenítése, kézműves foglalkozás és játékok lesznek a gyermekek részére. Felnőtteknek is mesél Lőcsei Antal (Hertelendyfalva) mesemondó. Az est almasütéssel, tűzugrással, daltanulással zárul. A rendezvény támogatója: a Szekeres László Alapítvány a Betlhen Gábor Alapkezelő Zrt. címén.

Június 23., Tájház, III. Topolyai Bábtábor

A 6 napos tábor nappali típusú, a foglalkozások 16 és 20 óra között tartanak a topolyai Tájház udvarán. A zárónapon bemutatásra kerül a táborban elkészített előadás. Ajánlott korosztály: 6-16 éves gyermekek. Jelentkezni személyesen a Művelődési Ház titkárságán, a 713-515-ös telefonszámon, valamint a kultura@stcable.net e-mail címen lehet. Jelentkezési határidő: 2014. június 18-a (szerda) 14 óra. Részvételi díj összesen: 600 dinár. A III. topolyai Bábtábor támogatója: a Szekeres László Alapítvány a Betlhen Gábor Alapkezelő Zrt.

Június 30., Tájház, Kézműves tábor gyerekeknek

Az 5 napos tábor nappali típusú, a foglalkozások 16 és 20 óra között tartanak a topolyai Tájház udvarán. Foglalkozásvezetők: Budai Sinkovics Margit és Kálmán Judit osztálytanítók. A zárónapon alkalmi kiállítás nyílik a táborban készült alkotásokból. Ajánlott korosztály: 5-11 éves gyermekek. Jelentkezni személyesen a Művelődési Ház titkárságán, a 713-515-ös telefonszámon, valamint a kultura@stcable.net e-mail címen lehet. Jelentkezési határidő: 2014. június 25-e (szerda) 14 óra. Részvételi díj összesen: 600 dinár.