Ingyenes önvédelmi tanfolyam indul

Többek javaslatára, úgy tűnik, hamarosan ingyenes kétnapos önvédelmi tanfolyam indulhat Szabadkán és Újvidéken, gyermekek, fiatal lányok és nők számára – írja a subotica.com. A tanfolyamot Igor Jurić, Tijana édesapja kezdeményezte, akinek a lánya nem tudta megvédeni magát támadójától.

A tanfolyam célja elsősorban az, hogy a részvevők önbizalmat szerezzenek és elsajátítsák az önvédelem alapjait, s hogy a gyerekek meg tudják védeni magukat a való világban, a mindennapokban.

A jelentkezők számától függően március folyamán tervezik megszervezni a kétnapos tanfolyamot, s azt hétvégén szerveznék meg. Az alsó korhatár a gyermekek esetében tíz év, felső korhatárt pedig nem határoztak meg a szervezők, viszont függ az érdeklődők egészségügyi állapotától.

A tanfolyamot Predrag Lazarević, a montenegrói Ninjutsu szövetség elnöke tartja majd, aki húsz éve a montenegrói belügyminisztérium szakmunkatársa volt, majd ezt követően a fizikai és technikai biztonsági őrök képzését végzi, illetve egyes speciális egységek tanítását is vállalja.

A tanfolyam a következő egységekből állna: biztonságos italfogyasztás a nyilvános helyeken, rendezvényeken és otthon, az utcán való biztonságos közlekedés alapjai, az álarcban közlekedők sötétben való felismerése, az önvédelmi spray-k használata, a támadás első jelei, önvédelem az ütésektől, a késsel, pisztollyal való támadástól, önkézzel való védelem a lefogástól és fojtogatástól, a nemi erőszak elleni védelem, önvédelem kubotannal, egyéb.

Az érdeklődők további információkat kaphatnak a tijana.rs portál szerkesztőjétől, Aleksandar Dovragovićtól a 063-326-708-аs telefonszámon.