Hétfőtől nem használható a zentai medence!

A Magyar Szó nem hivatalos értesülései szerint az önkormányzat döntése értelmében hétfőtől bezárják a Népkertben található 33 méteres medencét, amelyet a helyiek fekete medenceként ismernek.

A hét elején a Facebook közösségi oldalon megjelent néhány fotó a medence omladozó faláról, s a medence katasztrofális állapotára a Vajdasági Televízióban közölt riport is felhívta a figyelmet, ami után az önkormányzat vezetői úgy döntöttek, hétfőn leengedik a vizet, s kedden a helyszínen tekintik meg a medence állapotát és felmérik a helyzet súlyosságát. A tervek szerint szerdán ismét teleengedik vízzel a medencét, hogy a víz nyomása megtartsa a medence oldalait. Mivel Ceglédi Rudolf polgármester és Kosiczky András sportért felelős tanácsos is szabadságon van, így minden bizonnyal Borbély Ferenc alpolgármester írja majd alá a medence használatot tiltó rendelkezést.

Értesüléseink szerint szombaton még megrendezik a férfi II. Liga mérkőzését, amelyen a Zenta fogadja a Požarevacot. A 33 méteres medencében jelenleg a Zenta Vízilabdaklub, a Zenta és a Rajtkő Úszóklub tagjai edzenek és készülnek a versenyekre.

Forrás és fotó: magyarszo.com