Hamarosan KODDE-ösztöndíj-pályázat

Szeptember 15-én jelenik meg a  Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület pályázata a középiskolások és egyetemi hallgatók részére.

— Arra kérjük a fiatalokat, hogy figyeljék a napi sajtóban, a honlapunkon, a facebookon a felhívásunkat, tartsák be a jelentkezési határidőt. Ha valakinek gondja van az űrlap kitöltésével, irodánkban útmutatást kap ehhez – hallottuk Fleis Anasztáziától, a KODDE elnökétől. Mint mondta, bécsi és stuttgarti támogatók által folyósított támogatásról van szó, még nem tudni pontosan, hogy idén hányan részesülhetnek majd ebben az ösztöndíjban, a korábbi években 100 körül alakult a fiatalok száma, akiket az említett külföldi támogatók segítettek.

A KODDE elnöke arra kéri a polgárokat, aki teheti, egyéni adományával segítse a diáksegélyezés ügyét. Aki anyagi támogatást szeretne juttatni a rászoruló fiataloknak, az az egyesület székházában, azAgo Mamužić u. 13-as épület második emeletén megkapja a folyószámla-számot és arra befizetheti az összeget.

A KODDE továbbra is megszervezi műhelymunkáját, amely a fogyatékkal élő gyerekek beilleszkedését segíti, e tanévben az első ilyen Mosolyműhely e hó 20-án lesz a KODDE székházában, az elsős-ötödikes kisdiákok részére. A fiatal magyar közgazdászok számára szervezett találkozókat, műhelymunkát is folytatja a KODDE e tanévben is.

Forrás: Magyar Szó