FRISS HÍR! Ingyenes lesz Pentaxim minden gyermeknek!

Miután a bebac. com portál szerkesztősége nyílt levélben követelte Zlatibor Lončartól, hogy változtassa meg a szabályzatot, és ezzel biztosítsa az ingyenes védőoltást minden gyermek számára, születési dátumtól függetlenül, vagy azonnal adja be lemondását, egy nappal később a miniszter bejelentette: két héten belül módosítják a törvénykezést, mindenki számára ingyenes lesz az oltás.

– Az elkövetkező két hétben megváltoztatjuk az előírásokat, amelyek szerint csak azoknak a gyerekeknek jár ingyen az oltás, akik 2014. november elseje után születtek. Már májusban lesz elegendő ötkomponenses oltás minden gyermek számára – nyilatkozta a miniszter, reagálva a bebac.com kérvényére, miszerint amennyiben nem változtatnak az előírásokon, illetve nem biztosítanak megfelelő mennyiségű oltást, azonnal lemondását követelik.

A miniszter hozzátette, beszélt Saša Janković ombudsmannal is, aki hatoldalas levélben elemezte a szabályzat visszásságait és hívta fel a figyelmet annak diszkriminatív voltára.

— Azért határoztuk meg 2014. november elsejét határvonalnak, mert nem volt elég pénzünk a szükséges mennyiségű oltás beszerzésére. Már májusban minden állami gyógyszertárban lesz majd Pentaxim — mondta a miniszter.

A miniszterre szegeződik most minden tekintet, mert ugyan elérték, hogy a szabályzatot megváltoztassák, de még mindig hátravan a szükséges mennyiségű vakcina beszerzése, ami eddig sem ment zökkenőmentesen.

 

Forrás: bebac.com