Fitt és egészséges anya – ingyenes tanácsadás és műhelymunka Belgrádban

Ma 18 és 20 óra között tartják hetedik alkalommal a Fitt és egészséges anya – fórum az egészséges várandósságról elnevezésű rendezvényt Belgrádban, ezúttal Szia baba! címmel.

fitmamaA Zira szállóban ezúttal öt műhelymunkát szerveznek: a szülésre való pszichofizikai felkészülésről, a várandósság és szoptatás alatti táplálkozásról, az újszülött gondozásáról és szoptatásról, a szülőségre való pszichikai felkészüléséről, a várandósságról általában és a gyors felépülésről.

A fórum célja a megfelelő tájékoztatás, az előítéletek leküzdése, és a natalitás serkentése, mert a várandósság a legszebb időszak a nő életében, amikor a saját magunkkal való törődés egyben egy új élettel való törődés is.

A rendezvényen, műhelymunkákon a részvétel ingyenes, az érdeklődők pedig ajándékokat, tájékoztató füzeteket is kapnak.

A Fit és egészséges anya Egyesület 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy oktassa a várandósokat, az egészséges terhességet előtérbe helyezve és a megfelelő pszichofizikai felkészülést a gyermek érkezésére és a szülésre egyaránt. Eddig hat ilyen fórumot tartottak, ingyenes előadásokkal és műhelymunkákkal. Minden eddig rendezvényen legalább 150 várandós kismama jelent meg. A projekt megálmodója és az egyesület alapítója Dušica Dišić, fiatal szülésznő, szakvizsgával rendelkező pszichofizikai felkészítő, prenatális pilates és jógaoktató.

Minden további kérdésre szívesen válaszolnak a fitizdravamama@gmail.com címen.

Forrás: ringeraja.rs