Egy évesek vagyunk!

 

Sok minden kavargott a fejemben egy évvel ezelőtt, miután sajtótájékoztatón, a Születés Hete keretében bemutattam a honlapot, amin bő három hónapig dolgoztunk. Tudtam, hogy helyénvaló az, amit csináltunk, büszke is voltam a „második gyermekem”re, de akkor nem gondoltam, hogy majd sikereink lesznek, hogy ennyien számítanak ránk, kérnek tőlünk segítséget, fordulnak hozzánk bizalommal.

Nagyon sok örömet okozott nekem ez az egy év, még akkor is, ha tudom, nem tudtam beleadni annyi munkát, amennyit szerettem volna. De nem adtuk fel, és szerintem ez a fontos. Nagyon sok mindent megtaláltok a honlapon, ami információt, erőt, bátorságot ad. Nagyon sok anyuka, apuka megosztotta velünk élete legfontosabb pillanatait, amiért ezúton mondok köszönetet! Hálás vagyok mindannyiótoknak, akik megtiszteltek bennünket bizalmukkal, és köszönjük minden szülő nevében a szüléstörténeteket, az élettörténeteket, amikről beszélhettünk a portálon.

Sikereink is vannak. A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy talán az általunk, támogatóink által összegyűjtött több száz aláírás is hozzájárult ahhoz, hogy az adai szülők január elsejétől nagyon szép családi támogatásban részesülnek az önkormányzattól. Köszönöm a lányoknak, akik segítettek ebben, és köszönjük az önkormányzatnak, hogy meghallgatták a kérésünket.

Nagyon sok tennivaló van még, és nagyon sok minden történt ez az egy év alatt. De semmi olyasmi nem, ami eltántoríthatna bennünket a célunktól, attól, hogy egy mindenki számára nyitott portál legyünk, ahová segítségért fordulhatnak a szülők, nagyszülők, ahol meghallgatják őket, és ahonnan talán apró változások is elindulhatnak.

Köszönöm Balázs Vatаščin Emesének, Góbor Szénási Annának, Komenda Renátának, az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány minden tagjának, Nektek, anyukák, apukák, nagymamák és nagytaták, hogy írtok nekünk és olvastok bennünket!

Remélem egy újabb mozgalmas és csodás egy év elé nézünk!

 

Boldog Anyák Napját mindannyiótoknak!

 

Tómó Margaréta

fő- és felelős szerkesztő