Csodasarkot nyert az osztályának

A minap a királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola harmadik osztályának adta át dr. Wetzel Tamás a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a 2014 a külhoni magyar felsősök éve program keretében meghirdetett Miénk a város! játék 50 Csodasarok főnyeremény egyikét.

A Csodasarkot, amely 100 000 forint értékben társasjátékokat, fejlesztő játékokat, könyveket, csocsóasztalt tartalmaz, tulajdonképpen Erdélyi Nimród harmadik osztályos kisfiú nyerte, ő jelentkezett ugyanis a miniszterelnökség online játékára, amely sok feladatot állított a gyerekek elé.

– Rajzolni kellett, gyurmából alakzatokat készíteni, origamiból hajtogatni egy kutyát, írni is kellett öt mondatot arról, hogy mit szeretek az iskolámban. Nekem az ajándékcsomagból a legjobban a logi-vár tetszik, szerintem mindegyik játékkal tudunk majd játszani az osztályban – mondta a nyertes, Nimród.

Wetzel Tamás kiemelte, kifejezetten értékes csomagokról van szó.

– Nagyon jó dolog, hogy a kisgyerek nem magának, hanem az egész osztálynak nyeri meg ezeket az ajándékokat, az egész közösséget ajándékozzuk meg ezáltal – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Péity Teréz, a harmadikosok tanító nénije a tegnapi átadási ünnepség alkalmával kiemelte, nagyon hálásak ezért az ajándékcsomagért.

– Mindannyiunk számára nagy meglepetés volt, hogy Nimród nyert, egészen addig titkolta, amíg biztosan ki nem derült, hogy ő az egyik szerencsés. Mivel oktató játékok is vannak benne, ezért az oktatást is segíti majd a csomag – mondta a tanító néni.

Forrás: Magyar Szó