Bizottság vizsgálja majd a szülészeteken felszolgált menüt

A Bebac.com portál nyílt levelét követően, amiben arra kérik az egészségügyi minisztert, több évtized után vizsgálják felül a szülészeteken felszolgált menüt, illetve amennyiben megfelelőnek találják azt, akkor a parlamentben szolgálják fel azt a képviselőknek, Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter egy bizottság megalakítását javasolta, amely felülvizsgálja majd az egészségügyi intézményekben felszolgált étel minőségét.

20140612_173816A Blic napilapban megjelent a minisztérium közleménye, amelyben kiemelik, hogy az Egészségügyi Minisztérium, a miniszterrel az élen felismerte a Bebac.com által felvetett probléma20140616_180349 jelentőségét. Annak ellenére, hogy az egészségügyi intézményekben felszolgált menüért az intézmény vezetősége a felelős, azok tápértékéről és minőségéről pedig az illetékes
közegészségügyi intézetek döntenek, illetve javaslatot tesznek, a minisztérium egy bizottságot alakít, amely felülvizsgálja a felszolgált menüt. Az intézmények igazgatói a minisztériumnak tartoznak majd felelősséggel a felszolgált ételek minőségét illetően — áll a minisztérium közleményében.

A Bebac.com portál szerkesztősége válaszlevelében elfogadhatatlannak tartja a miniszter hozzáállását, véleményük szerint ugyanis nem oldja meg a több tízezer várandós és újdonsült anyuka problémáját.

20140616_09193820140615_175339— Tanúi vagyunk az utóbbi időben annak a jelenségnek, hogy Ön és a kollégái hárítják a felelősséget. Az igazgatókat teszik felelőssé, fenyegetőznek, demagóg kijelentéseikkel, üres ígéreteikkel sértik a közvéleményt. Tisztában kell lennie azzal, hogy azzal, hogy fenyegeti a vezetőket, még nem kerül jobb minőségű étel a várandósok és anyukák elé. A bizottság megalakítása sem hoz majd eredményt, ettől kézzelfoghatóbb lépésekre van szükség. 20140616_141124

Amennyibenvalóban törődik a várandósokkal, anyukákkal és gyermekeikkel, amennyiben valóban meg szeretné oldani a kormány ezt a problémát, abba kell hagynia a kiabálást, és el kell kezdenie dolgozni — áll a Bebac. com válaszlevelében.

Az írást illusztráló képek a Szabadkai Közkórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán készültek június folyamán.
 

Forrás: bebac.com