Babamászóverseny Hajdújáráson

A Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete idén november 8-án szervezi meg a IV. Gyermek és babaexpót. A rendezvény helyszíne a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme.

A megmozdulás célja a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése, valamint, hogy a családokat hozzásegítsék ahhoz, hogy feleslegessé vált baba-, illetve gyermekholmijaikat egymás között elcseréljék, vagy jelképes összegért eladják, esetleg elajándékozzák.


Az egyesület a helyszínen idén is fogad adományokat ruha, játékok, mesekönyvek és más otthon feleslegessé vált dolgok formájában.
– Ebben az évben is gazdag program várja az oda látogatókat, elsősorban a gyerekeket. A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének köszönhetően egész napra biztosított az ingyenes légvár- és trambulinhasználat, tagsággal rendelkezőknek ingyenes hajvágás, arcfestés, vetélkedés, lányoknak körömfestés. Üzemel majd a pelenkázóval is ellátott baba és szoptatósarok, valamint harmadszor kerül megszervezésre a Babamászó verseny, amelyre máris várják a babák nevezését, ami azért fontos, hogy kellő mennyiségű póló készüljön a rajthoz álló piciknek – mondta Gajda Nóra, az egyesület elnöke. A nevezéseket november 2-áig várják a 064/175-47-94-es telefonszámon.
Idén először várja kis betegeit a Baba és Maci kórház, amelybe a gyerekek elhozhatják a babájukat, macijukat. Dr. Ladóczki Szalma Csilla gyermekkardiológus gyógyítja majd a kórházba hozott kis pácienseket. A szerepjáték lényege, hogy ebben a szituációban ne a gyerek legyen a „szenvedő” fél és megbarátkozzon a fehér köpennyel. 
A helyszínen lesz a Babamama.rs portál is. Az érdeklődők a helyszínen feltehetik kérdéseiket a honlap szakértőihez, nőgyógyászokhoz, pszichológusokhoz, gyermekorvosokhoz, amit azonnal továbbítanak hozzájuk. A helyszínen naprakész információkhoz juthatnak a családjogokkal, a támogatásokkal, ügyintézéssel, munkajogokkal kapcsolatban is. 
A szervezők számítanak a családok jelenlétére. A Gyermek és babaexpo reggel 8 és délután 4 óra között várja a látogatókat. A rendezvény fő támogatója Pepi bohóc és társai Szegedről.

Szerző: tm