BABA-ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM

elsősegély zentaiBABA-ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM

Minden szülő rémálma, hogy gyermekét hirtelen baleset érheti, megsérülhet, vagy a legrosszabb esetben életveszélybe is kerülhet. Sokunknak fogalma sincs, mit kellene ilyenkor tenni, hogy gyermekünkön segítsünk, vagy vészhelyzetben az életét megmentsük. Ezért a gyermekkori vészhelyzetek elhárítására elsősegélynyújtó tanfolyamot szervez a Zentai baba-mama klub.

 

Ezen a tanfolyamon sok gyakorlattal színesítve megtanítják a kicsik körül előforduló vészhelyzetek felismerését, azok elsődleges ellátását. Sürgősségi helyzetekben nagyon sok múlik azon, hogy ne essünk pánikba, tudjuk mit kell tenni, felismerjük, hogy valóban vészhelyzet van. Ez a tanfolyam abban nyújt nagy segítséget a kismamáknak, leendő vagy már gyakorló kisgyermekes szülőknek, gyermekekkel foglalkozóknak, hogy egy esetleges vészhelyzet kapcsán nagyobb magabiztossággal, higgadtan tudjanak segítséget nyújtani, a megtanult ismereteket alkalmazni.

 

Kiknek ajánlják?

 

– Mindenkinek, aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.
– Várandósoknak, gyakorló szülőknek, tudatos nagyszülőknek, akik szeretnének megismerkedni a leggyakoribb kisdedkori és csecsemőkori sürgősségi állapotokkal és az első és második fél év eseményeivel (mérgezés, sebellátás, láz stb).
– Akik szeretnék megtanulni a csecsemő és kisded újraélesztés alapjait.
– Akik szeretnének tisztában lenni azzal, hogy mikor, mivel, hova és kihez fordulhatnak bizonyos dolgokkal. Mikor menjünk kórházba, mikor ügyeletre, mikor hívjunk mentőt…

 

Mikről lesz szó?

– miért?
– mit szabad tennünk?
– mi alapján döntünk?
– eszközök
– újraélesztés a gyakorlatban
– fejsérülések, kisebb vérzések, törések
– sebellátás
– allergia
– magas láz
– teendők mérgezés esetén
– félrenyelés, „idegentestek” a légútban, a gyakorlatban is
– fulladás, aztmás roham
– és még sok más…

 

A tanfolyamot 4 alkalmas
Első alkalom: 2017. november 2., csütörtök, 17:30-18:30
Helyszín: Népi Technika, Zenta
Oktató: Erdelji Jasmina
A tanfolyam támogatója a zentai Vöröskereszt.
A belépés díjtalan.
Mindenkit szeretettel várnak!

Szervező: Zentai baba-mama klub

Az esemény FB linkje: katt ide

Kép forrása https://www.facebook.com/zentaibabamamaklub/photos/gm.285823658590662/356085244842693/?type=3&theater