Otthonunk legkoszosabb zugai

Ha kisíkáltuk a kádat és a wc-t, feltöröltük az egész lakást, azt hihetjük, hogy tisztává varázsoltuk a lakást. Sajnos azonban nagyot tévedünk. A reklámok az utóbbi időben arra hívják fel a figyelmünket mekkora “koszban” is élünk, de az igazság az, hogy a helyzet még ennél is rosszabb…

A legtöbb időt és figyelmet általában azoknak a helyeknek szenteljük, amelyekről meggyőződésünk, hogy a legpiszkosabbak – ilyen például a kád és a wc, miközben a legnagyobb piszok nem máshol van, mint a konyhánkban.

A mosogatószivacs, amellyel az étkészletünket mossuk, amelyekből aztán vígan eszünk, a legnagyobb baktériumtelep, amelyet minden nap mikrohullámú sütőben kellenetisztasag fertőtlenítenünk, hogy valamennyire normálissá, higiénikussá varázsoljuk a helyzetet.

A második legpiszkosabb dolog a házban a fogkefetartó pohár, míg a harmadik a háziállatunk étkezőtálja.

A kávéfőző  – vagyis dzsezva a legtöbbször tele van vízkővel, ami tökéletes alapja egy baktériumtenyészetnek, így azt rendszeresen mossuk el alkoholos ecettel.

A következő hely, ahol nagyon gyorsan elszaporodnak a bacik, azok a csaptelepek, azokat ugyanis piszkos kézzel fogjuk meg, s mivel folyamatosan nedvesek, tökéletes táptalajt biztosítanak a baktériumoknak.

Végezetül – feltétlenül legyen a konyhában két vágódeszka, az egyik, amelyen csak húst vágunk, és amelyet rendszeresen mosogatógépben mossunk, vagy jól síkáljuk át ecettel.

Forrás: metro-portal

Fotó: sxc.hu