Átadtuk a kérvényt Ada elnökhelyettesének!

Mintegy egy hónappal ezelőtt kezdett a babamama.rs abba az aláírásgyűjtésbe, aminek eredményeképpen ma az adai községházán jártunk két helyi kismama, Kocsis Zsuzsanna és Rica Zita kíséretében. Több mint 550 aláírás gyűlt össze, amelyet csatoltunk kérvényünkhöz: kérjük, hogy Ada község, a többi vajdasági településhez hasonlóan támogassa a családokat, újszülötteket.

Urbán Mónika, a község elnökhelyettese fogadott és hallgatott meg bennünket. Ezúton is köszönjük a nyitottságát és kedvességét.

Mint azt a beszélgetés alkalmával Urbán Mónika kiemelte, Bilicki Zoltán községi elnök mandátuma alatt nagyon nagy figyelmet fordítanak a gyermekekre és családokra, így felújították az óvodákat, iskolákat és a tanulókat is támogatják. A babamama.rs küldöttsége arra kérte a község illetékesét, arra is gondoljanak, hogy ahhoz, hogy a felújított óvoda és iskolaépületek ne maradjanak üresen, a gyermeket vállalókat is támogatni kellene.

A beszélgetés végén elhangzott, a nyári szabadságokat követően, szeptember végén beszélgetnek majd a fejleményekről. A küldöttség kérése az volt, próbáljon a vezetőség lehetőséget találni arra, hogy már az idei költségvetés módosításakor leválasszanak egy kisebb összeget a családok egyszeri támogatására.

Ada községben évente körülbelül száz gyermek születik, ha a községi költségvetésből csak 5000 dinár egyszeri támogatást biztosítanának, az a fél millió dinárnyi összeg talán nem terhelné nagyon a büdzsét.

Szerző: Tómó Margaréta

Fotó: babamama.rs