Anyák napi virágkarnevál és fesztivál Kishegyesen

Kishegyesen most hétvégén fog sor kerülni az anyák napja alkalmából megrendezett virágkarneválra.

A program ezúttal két napos lesz, május 2-án, szombaton 17 órától Hit, hagyomány, kultúra – Társadalomnéprajz a menyasszonyi ruhák alapján címmel dr. Szőke Anna kiállítása lesz megtekinthető a Kishegyesi Könyvtárban. Ezt követően 17 óra 30 perctől filmvetítés lesz a helyi közösség tetőterében, bemutatásra kerül a Régimódi történetcímű film, ami Szabó Magda regényéből készült.

A program május 3-án, vasárnap szentmisével folytatódik a Szent Anna katolikus templomban. A 10 órakor kezdődő misét ft. Brasnyó Ferenc esperes plébános celebrálja. 11 órakor kezdődik a karneváli felvonulás a központban, amit 11 óra 30 perctől a virágkarnevál hivatalos megnyitója követ a templomkertben. Itt Mohácsi Zoltán alpolgármester fogja köszönteni az egybegyűlteket, s fellépnek a Petőfi Sándor ME néptáncosai és a Csalóka zenekar, közreműködik Dér Zsolt villanyhegedűn. Déltől a Bagolysuli környezetvédő szakcsoport hulladékból készült dísztárgyainak kiállítása lesz megtekinthető az iskola Galériájában. Ennek a megnyitóját az Anyukám és a virág című fotópályázat eredményhirdetése követi. 12 óra 30 perckor kezdődik a virág- és kézművesvásár a piactéren, s ezzel egy időben kézműves műhelymunka az iskolaudvarban. 13 órától lovasbemutató lesz a kézilabdapályán, majd 15 órától a nagycsaládos egyesület ügyességi vetélkedője ugyanitt, akárcsak a 16 órakor kezdődő darts és lengőteke vetélkedő. 18 órától a Dévics Imre Szabad Alkotóműhely kiállításának megnyitójára fog sor kerülni a színházterem előcsarnokában, amit a legidősebb házaspár és a legnépesebb család

felköszöntése, valamint A legvirágosabb háztáj verseny eredményhirdetése követ.

19 órától Az anyák halhatatlanok című ünnepi műsor lesz a színházban, fellép a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Szajkó népdalcsoport.

Rossz idő esetén a felvonulás elmarad, a vásár, a vetélkedők és a műhelymunkák pedig az iskolában lesznek megtartva.

Forrás: Magyar Szó

Fotó: Illusztráció