Ajándékcsomagot kapnak a kismamák Magyarkanizsán

Babaápolási termékekkel segíti a leendő kismamákat a magyarkanizsai önkormányzat. Július elsejétől az első-, másod- és harmadszülött gyermekek után járó 15 ezer dináros egyszeri pénzsegély mellé jár a csomag, ami a kozmetikai szerek mellett például lázmérőt és pelenkát is tartalmaz.

Kiss Gutási Kati első gyermekét várja. A bevásárlást már elkezdte, a bébicsomag azonban sokat segít neki, már csak azért is, mert pont azt tartalmazza, amire egy újszülöttnek szüksége van. „Nagyon fontosnak tartom, hogy ez egy praktikusan összeállított csomag, amiben a szükséges és fontos eszközök találhatóak. Ez az első gyermeket várók esetében, mint ahogy én is vagyok, szerintem különösen fontos, mert még nem rendelkezünk olyan tapasztalattal illetve gyakorlattal, hogy mi mindenre lesz szükség” – mondta a leendő anyuka.

Szappan, popsikrém, orrcsepp, törlőkendő, köldökspray, D-vitamin, svéd-pelenka, lázmérő. Egyebek mellett ezeket a termékeket tartalmazza a bébicsomag. Gyakorló gyermekorvos állította össze. „Úgy válogattuk össze, hogy a tartalma megfeleljen az újszülött szükségleteinek, az újszülött ápolását biztosítani tudják ezzel a szülők az első naptól kezdve, amikor kijönnek a kórházból” – magyarázta Dr. Győri Ilona gyermekorvos.

190 csomag már elkészült, ezek várják az érdekelt kismamákat. A támogatásra azok jelentkezhetnek, akik július 1-jét követően hozzák világra gyermeküket.

Forrás: pannonrtv.com