Adományokat gyűjtenek az áradások áldozatainak

A szabadkaiak a Vöröskereszt épületében minden nap este nyolc óráig leadhatják adományaikat cipő, ruha, étel, takaró formájában, amelyeket a legrövidebb időn belül az áradások sújtotta területekre szállítanak el. Vajdaság szerte gyűjtenek.

Obrenovac községben még mintegy 500 gyermek és nő van veszélyeztetett helyzetben. Az áradásoknak több halálos áldozata is van.

Egyelőre nem kell tartani áramszünetektől, de Szerbia egyes részein az áram és a vízellátás is szünetel. Belgrádban néhány órán belül döntenek arról, szükség lesz-e az áramszolgáltatás szüneteltetésére.

Szombatra virradóra a víz alatt lévő obrenováci tűzoltóotthonban egy anya világra hozta gyermekét. Nem hivatalos értesülések szerint mindketten jól vannak.

Zentán, Topolyán és Magyarkanizsán is gyűjtenek, minden településen a Vöröskereszt irodáját érdemes keresni, az önkéntesek mindenhol szerveződnek.

SMS-ben is adományozhatunk: 1003 – erre a számra egy üres üzenet elküldésével – bármelyik hálózatról, 100 dinárral segítjük a rászorultakat.

Amire szükség van:

ruhanemű (felnőtteknek, gyermekeknek, csecsemőknek egyaránt), konzerv-étel, víz, tisztálkodási szerek, egyszer-használatos pelenka, bébiétel, bébitáp, takarók, ágyneműk és minden egyéb, amire Önök szerint szüksége lehet a több ezer, otthon nélkül maradt családnak.

 

FOLYÓSZÁMLÁK (a kormány dinár és devizaszámlái a rászorultak megsegítésére):

Dinarski račun: 840-3546721-89. Svrha uplate: Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave.
Devizni račun: 01-504619-100193230-000000-0000, namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava)

Szerző: babamama.rs

Forrás: b92.net, blic.rs

Fotó: rtv.rs