A szülészeten felszolgált menüt a parlament éttermébe!

A bebac.com portál levélben fordult a szerb kormányhoz az ország szülészetein felszolgált rossz minőségű étel miatt. Elmondásuk szerint az ország szinte összes kórházára jellemző katasztrofális minőségű menü kiváló mutatója annak, hogy az állam hogyan viszonyul a várandósok és a kismamák iránt.

A levelet teljes egészében, lefordítva alább közöljük, amelyet a bebac.com portál a következő címekre juttatott el:kaja1

A Szerb Kormány

A Szerb Parlament

Az Egészségügyi Minisztérium részére

Mélyen elítéljük az Önök évek óta tartó nemtörődömségét, miszerint nem hajlandóak javítani a szülészeteken a kismamák számára felszolgált ételek minőségén. Minden bizonnyal tisztában vannak azzal, hogy a kismamák nem is várnak többet maguktól. Valószínűleg ezért gondolják Önök, hogy nincs is szükség a változtatásra, hiszen az anyukák mindannyian tűrnek, hallgatnak.

Elgondolkodtató ez a nemtörődömség, de felháborító és vérlázító az a tény, hogy egyes kórházak kijelentik, hogy a felszolgált menü teljes egészében megfelel a szükséges minőségi, tápanyagérték és mennyiségi követelményeknek.hrana u PORODILISTIMA txt

Fél szelet felvágott és egy darabka sajt, egy kiskanál vaj, egy kiskanálnyi mézzel, vagy pástétom egy szelet fehér kenyérrel minden bizonnyal nem elég és nem is megfelelő minőségű táplálék egy várandós, vagy éppen szülésen túl eső nő számára, aki erőre kell, hogy kapjon és szoptatnia kell a babáját. Akkor, amikor az egészséges táplálkozásra buzdít mindenki, s Önök is kampányolnak emellett, a várandós és friss anyukákat Önök feldolgozott, adalékanyagokkal teli ételekkel etetnék. Amennyiben nem tudnák, mindezek az adalékok az anyatejen keresztül a gyermekeink szervezetébe is bejutnak.

kaja4Mivel Önökön kívül nincs más, aki illetékes lenne ez ügyben, kérjük, hogy sürgősen rendezzék ezt a problémát és tegyék lehetővé, hogy kismamáink minőséges ételeket fogyasszanak a szülészeteinken.

A csatolmányban küldjük azokat a fotókat, amelyeket az anyukák küldtek nekünk Szerbia szerte, s amennyiben úgy gondolják, hogy ez a menü megfelel az elvárásoknak, javasoljuk, hogy szolgálják fel ezeket a parlament éttermében!

 

Forrás: bebac.com

Fotók: bebac.com, facebook