A húsz éves Bánáti Újság pályázata

Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a Hét Nap melléklete, a Bánáti Újság. Ebből az alkalomból a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének támogatásával pályázatot hirdet az általános iskolák és a középiskolák tanulóinak, valamint egyetemi hallgatóknak és felnőtt tollforgatóknak.

Az általános iskolák alsós diákjai készítsenek rajzot szülőhelyükről. Alkotásukon ábrázolhatják falujukat, városukat, annak egy jellegzetes utcáját, épületét stb.

A felsős tanulók, a középiskolások, az egyetemi hallgatók, illetve a felnőttek riportban, színes írásban mutathatják be szülőhelyüket, vagy annak egy jellegzetes részletét, épületét stb., interjút, portrét készíthetnek egy ott élő híres, érdekes, figyelemre méltó személyről. Az egyetlen kikötés, hogy a feldolgozott téma BÁNÁTI legyen.

A bíráló bizottság külön kategóriában értékeli az alsósok, a felsősök, a középiskolások és a felnőttek munkáit. A legsikeresebb pályázók jutalomban részesülnek. A díjátadó 2014 augusztusában lesz a Bánáti Újság huszadik évfordulójára szervezett ünnepi összejövetelen.

A pályamunkák augusztusig folyamatosan küldhetőek a Hét Nap hetilap címére:

Hét Nap szerkesztősége, Lazar Nešić tér 1/VI, 24000 Szabadka (Subotica), Bánáti Újság megjelöléssel.

A pályázók a személyes adataikon kívül (név, életkor, iskola, foglalkozás) tüntessék fel az elérhetőségüket is (helység, telefonszám vagy e-mail cím).