A babahordozás hete – előadás és séta Szabadkán

Az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány az idén is csatlakozik a Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvényeihez, amelynek keretében ismeretterjesztő előadásra kerül sor, valamint a városközpontban tett séta alkalmával  népszerűsítik majd a helyes hordozást.

Mint azt Góbor Szénási Anna hordozási tanácsadó elmondta, a kendőben való hordozásnak számos előnye van, kiváló hatással van a csípőfejlődésre, a baba, gyermek az anya közelében lehet, és nem utolsósorban praktikus is.

Ricz Dencs Tünde elmondta, október 9-én 17 órától az Exspecto Alapítvány helyiségeibe várják az érdeklődő szülőket, ahol Góbor Szénási Anna tart majd előadást a hordozásról. Aki a kendőben való hordozás mellett dönt, azt tanfolyam keretében tanulhatja meg.

– Azt látom a mindennapokban, hogy a szülők szeretnének hordozni, és hordoznak is, csak nem mindenki helyesen. Köztudott, hogy a kenguruban való hordozás nem tesz jót a gyermek csípőfejlődésének. Ez nem azt jelenti, hogy a baba nem tanul meg járni, ennek a következményeit idősebb korban tapasztaljuk majd – tette hozzá a tanácsadó.

Október 10-én, pénteken 11 órától szervezik meg a sétát a hordozás népszerűsítésért. Útvonal: indulás a Corvin Mátyás utca 9. szám elől (a babakocsikkal érkezők az udvarban biztonságosan tárolhatják a babakocsikat a séta idejére), végig sétálnak az utcán, ráfordulnak a Korzóra, elsétálnak a Szabadság térig, megkerülik a városházát, majd ismét a Korzón visszasétálnak a Corvin Mátyás utca 9. szám elé.
– A sétára hordozókendőben érkező anyákat-babákat, babakocsival érkező, de hordozókendőt szívesen kipróbáló anyákat, babákat, továbbá babakocsival érkezőket, totyogókat, a hordozást támogató nagyszülőket, szülőket, szakembereket várunk. Szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, lehetőség lesz a helyes hordozóeszközök megszemlélésére, kipróbálására. A séta várható időtartama 20–30 perc – mondta Ricz Dencs Tünde.

Szerző: tm

Fotó: Molnár Edvárd